Haren heeft nieuwe burgemeester

Jannie Vlietstra volgt Rob Bats op als burgemeester van de gemeente Haren. Vlietstra, die lid is van de PvdA, werd donderdag door de commissaris van de Koningin in Groningen, Max van den Berg, als waarnemend burgemeester benoemd voor twee jaar. Ze gaat op 1 mei aan de slag. Dat maakte de provincie vrijdag bekend.

Voormalig burgemeester Rob Bats kondigt zijn aftreden aan Beeld anp
Voormalig burgemeester Rob Bats kondigt zijn aftreden aanBeeld anp

Bats (VVD) stapte eerder deze maand op na stevige kritiek op zijn optreden als burgemeester tijdens de Facebookrellen in het villadorp op 21 september van vorig jaar. Hij diende per 1 april zijn ontslag in. Loco-burgemeester Theo Sieling neemt zijn taken over totdat Vlietstra aan het werk gaat.

De provincie zocht naar een waarnemer voor twee jaar omdat na die tijd duidelijk moet zijn of Haren wordt samengevoegd met een andere gemeente, waarschijnlijk Groningen. Onlangs is een rapport gepresenteerd waarin wordt geadviseerd om het aantal gemeenten in de provincie Groningen terug te brengen van 23 naar zes.

Vlietstra is nu nog waarnemend burgemeester van Marum en lid van de Eerste Kamer. Eerder was ze wethouder in Leeuwarden, burgemeester van Winschoten en gedeputeerde in Drenthe.

Meer over