Hannah Montana: The movie ***

Regie: Peter Chelsom
Met: Miley Cyrus, Lucas Till, Billy Ray Cyrus.

Miley Cyrus heeft geen te benijden positie. De verwachtingen mogen dan wel zijn dat dit 16-jarige Amerikaanse zangvogeltje voor haar achttiende verjaardag een miljard dollar waard zal zijn, ze moet waken voor haar imago als sympathiek, braaf tienerpopidool. Mensen vielen massaal over de foto die Annie Leibovitz voor Vanity Fair van haar in badlaken maakte. Vorige week was het raak na een optreden tijdens de Teen Choice Awards. Miley danste in de buurt van een danspaal... Maar ouders kunnen gerust zijn: in Hannah Montana: The movie zijn geen badlakens of danspalen te bekennen.

Miley Stewart (Cyrus) leidt een dubbelleven. Overdag is ze scholiere Miley. 's Avonds verandert ze in Hannah Montana, het popidool van iedere prepuber. Zo heeft Miley de roem én een privéleven. Vader en coach Robby Ray (Miley's echte vader en musicus Billy Ray Cyrus) krijgt het idee dat diva Hannah een te groot deel van Miley's leven inneemt. Hoog tijd voor een reality check en een bezoekje aan oma in Tennessee.

Miley Cyrus doet het in de film - naar de populaire Disney tv-serie - helemaal niet slecht. Ze is vrolijk, energiek en kan echt zingen. Erg vernieuwend is het allemaal niet, voor de doelgroep biedt het prima en vakkundig gemaakt vermaak. (BREGTJE SCHUDEL)

null Beeld
null Beeld
Meer over