Handgranaat naar binnen gegooid bij autobedrijf

Bij autobedrijf Germany Cars op het bedrijventerrein de Heining is gisterenavond een handgranaat naar binnen gegooid. Na de ontploffing ontstond brand. De eigenaar zegt geen idee te hebben wie de granaat heeft gegooid.

Maarten van Dun
Autobedrijf Germany Cars op bedrijventerrein de Heining in Amsterdam Westpoort Beeld Google Maps
Autobedrijf Germany Cars op bedrijventerrein de Heining in Amsterdam WestpoortBeeld Google Maps

De aanslag werd zondagavond rond 23.00 uur gepleegd. Op het moment van de explosie was er niemand aanwezig in de loods van het bedrijf. Een waakhond bleef ongedeerd. Enkele auto's raakten flink beschadigd.

Volgens eigenaar Necati Canbolat is het de derde keer in korte tijd dat zijn zaak doelwit is van criminelen. 'Twee maanden geleden is er ingebroken, een maand geleden hebben mensen geprobeerd mijn zaak in brand te steken en nu dit. Het is heel erg bedreigend.'

Canbolat denkt dat dezelfde mensen achter de incidenten zitten, maar hij heeft geen idee vanuit welke hoek de aanslagen komen. 'Ik ben een nette ondernemer, ik zit niet in de illegale zaken. Ik heb geen vijanden of conflicten. Het is een raadsel.'

Het is niet de eerste keer dat de eigenaren van Germany Cars slachtoffer zijn van geweld. In 2004 werd de vader van Canbolat voor de deur van het bedrijf neergeschoten. Hij overleefde de aanslag. Voor die schietpartij is nooit iemand aangehouden.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

undefined

Meer over