Review

Hall pass**

null Beeld

Met toestemming de beest uithangen

Regie: Peter & Bobby Farrelly
Met: Owen Wilson, Jason Sudeikis, Jenna Fischer, Christina Applegate

Twaalf jaar na There's something about Mary worstelen de gebroeders Peter en Bobby Farrelly nog altijd met de status die ze met hun dolkomische kaskraker verwierven. Ze zijn ouder, milder en misschien ook wat wijzer geworden, maar getuige Hall pass zouden ze er goed aan doen de wansmakelijke provocaties van weleer los te laten.

In de zedenkomedie krijgen twee mannen van hun getergde echtgenotes een vrijbrief om een week de beest uit te hangen. Ze kunnen het lonken niet laten en een reeks seksuele teleurstellingen moet hen doen inzien dat ze het thuis niet slecht getroffen hebben. De vrouwen nemen het er ook goed van.

Hall pass is leuk als de ingedutte Owen Wilson en Jason Sudeikis op bijvoorbeeld een golfbaan of een familierestaurant rampzalige versiertrucs uitproberen. De Farrelly's grijpen echter ook naar muffe wansmaak, zoals plastische kakgrapjes die volkomen uit de toon vallen.

Op weg naar de keurig behoudende moraal zwabbert het scenario alle kanten op en valt er incidenteel hard te lachen om bijrolspelers, onder wie de Brit Stephen Merchant. Het is niet genoeg om het thematisch verwante Old school van Hangover-regisseur Todd Phillips te evenaren. (BART VAN DER PUT)

Website Hall Pass

undefined

null Beeld
Meer over