Aangeboden door Burik & Burik

Wat is dit?

'Burik & Burik ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Haal de Italiaanse warmte in huis met de nieuwe collectie van Moroso

Nu het buiten vroeger donker wordt en de temperatuur langzaam daalt, hebben we behoefte aan een comfortabel en warm interieur. Normaal gesproken worden de nieuwe modellen van de grote interieur merken in april tijdens de beurs ‘Salone del Mobile’ in Milaan gepresenteerd. Dit jaar liep het even anders en lanceerden de merken hun nieuwe collecties op hun eigen manier, verdeeld over 2020.

Burik & Burik
null Beeld De Ruff armchair en Gogan tafel en Sofa - © Moroso
Beeld De Ruff armchair en Gogan tafel en Sofa - © Moroso

Met de winter voor de deur is dit de perfecte timing om kennis te maken met het Italiaanse design merk Moroso, mocht je het nog niet kennen, en je te laten inspireren door de nieuwe sofa’s, stoelen en tafels waarmee de collectie van Moroso is uitgebreid. Moroso is opgericht is 1952 en heeft de overtuiging dat kunst, cultuur en fashion in combinatie met design een grote stimulans is voor het ontwerp. Dit heeft als resultaat dat alle Moroso-producten onderscheidend en door hun eigen verhaal het ontdekken waard zijn. Moroso is altijd een naaiatelier gebleven en de meubels worden met de hand gemaakt in Italië. De componenten, zoals de onderstellen, de stoffen en het hout komen allemaal uit de omgeving Noord-Oost Italië.

null Beeld De Gentry sofa, Fishbone tafels en Take a Linefor a Walk armchair - © Moroso
Beeld De Gentry sofa, Fishbone tafels en Take a Linefor a Walk armchair - © Moroso

Moroso vroeg de Spaanse ontwerpster Patricia Urquiola, die inmiddels niet meer weg te denken is binnen het design team van Moroso, om de nieuwe collectie vorm te geven. Art Director Patrizia Moroso werkt al sinds de oprichting samen met haar ‘best friend’ en zakenpartner Patricia Urquiola en die samenwerking heeft al vele design klassiekers opgeleverd, zoals de Fjord, Lowland en Gentry. Dit jaar zijn de ingrediënten voor een compleet nieuwe zithoek toegevoegd aan de collectie, namelijk een sofa, armchairs en een coffeetable.

null Beeld De Gogan sofa, tafel en loungechair - © Moroso
Beeld De Gogan sofa, tafel en loungechair - © Moroso

De Gogan sofa en bijbehorende loungechair danken hun naam aan Japanse stenen die door het langsstromende water worden gevormd in allerlei ronde vormen. Door te spelen met de zwaartekracht lijkt het net of de bank zweeft. Om de Gogan familie compleet te maken is er ook een coffeetafel toegevoegd. Te herkennen aan de grove poten en de top in dezelfde ronde assymetrische vormen. Voor het ontwerp van de Ruff & Getlucky armchairs zocht Urquiola haar inspiratie iets dichter bij huis, namelijk bij de Spaanse beeldhouwer Eduardo Chillida. De naam Ruff komt van de grote molensteen kragen uit de 16e eeuw. De Getlucky chair heeft de vorm van een gelukbrengend hoefijzer.

null Beeld De Getlucky eetkamer stoelen, Mathilda tafel- © Moroso
Beeld De Getlucky eetkamer stoelen, Mathilda tafel- © Moroso

Moroso sluit 2020 dus af met een uitgebreide nieuwe collectie, die naadloos aansluit op de huidige trends. Meer informatie ontvangen? Burik & Burik is de Nederlandse agent voor Moroso. Neem een kijkje op de website of ga eens langs in de showroom! Burik & Burik is ook agent voor Arktura, Extremis, Pedrali, Rimadesio en RS Barcelona.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.