Update

Grote kettingbotsing in dichte mist Duitsland

Op de Duitse snelweg A31, net over de grens bij Enschede, is vanavond een grote kettingbotsing gebeurd. Zo'n 50 voertuigen botsten in dichte mist op elkaar. Zeker drie personen zijn om het leven gekomen. Er vielen tussen de vier en zes zwaargewonden. Daarnaast liepen twintig tot dertig personen lichte verwondingen op. Enkele mensen zaten ingeklemd in hun voertuigen.

Redactie
Ongeveer 50 voertuigen botsten op elkaar in de dichte mist. © ANP Beeld
Ongeveer 50 voertuigen botsten op elkaar in de dichte mist. © ANP

De snelweg is in beide richtingen afgesloten. Dat heeft de politie in het Duitse district Münster vanavond gemeld.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 19.15 uur in noordelijke richting tussen Heek en Gronau. Het zicht ter plaatse is als gevolg van de mist tussen de honderd en honderdvijftig meter.

Volgens een Duitse agent had het ongeluk plaats toen een automobilist plotseling in een mistbank terechtkwam. De bestuurder remde hard. Ongeveer vijftig auto's zouden vervolgens in botsing zijn gekomen.

Slachtoffers naar ziekenhuis Enschede
Nederlandse politieagenten en ambulancebroeders zijn niet betrokken bij de hulpverlening na de grote kettingbotsing vanavond op de Duitse snelweg A31. Dat heeft een woordvoerster van de politie in het district Münster laten weten. Naar het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede zijn drie zwaargewonde Duitse slachtoffers gebracht. Extra personeel is opgeroepen. Dat meldt RTV Oost.

Nederlanders
Over Nederlandse slachtoffers is nog niets bekend. Ook het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag weet niet of er Nederlanders onder de doden en gewonden zijn.

Het Korps landelijke politiediensten liet desgevraagd weten wel hulp te hebben aangeboden. De Duitse politie verwacht dat het reddingswerk nog zeker enkele uren in beslag gaat nemen.

KNMI waarschuwt
Het KNMI heeft vanavond gewaarschuwd voor zeer dichte mist in grote delen van het land. Alleen Zuid-Limburg heeft geen last van de mist. Morgenochtend is er plaatselijk kans op hardnekkige mist. In de loop van de dag lost de mist op en komt de zon door.

© ANP Beeld
© ANP
© ANP Beeld
© ANP
© ANP Beeld
© ANP
Meer over