Groningen terrein van Noorderslag Festival

GRONINGEN - De komende drie dagen is het centrum van Groningen het terrein van duizenden muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland. Het muziekfestival EuroSonic Noorderslag barst donderdagavond voor de 24ste keer los.

Het eerste gedeelte van het festival is EuroSonic, het grootste showcase festival van Europa. Donderdag en vrijdag verzamelen zich ruim 2800 professionals uit de internationale muziekwereld voor meer dan honderd lezingen, discussies en presentaties op hun vakgebied. 's Avonds presenteren de meest veel belovende Europese talenten zich aan de muziekliefhebbers en -professionals in verschillende zalen in de Groningse binnenstad.

Zaterdag geeft de Nederlandse muziektop acte de presence tijdens het tweede gedeelte: Noorderslag. In muziekcentrum Oosterpoort kan het publiek genieten van bekende namen als Di-rect en Moke, en nieuwkomers als Laura Jansen, Waylon, Awkward I, DeWolff, Rigby, Go Back to the Zoo en Valerius.

Tijdens Noorderslag wordt traditiegetrouw de Popprijs, een van de belangrijkste popmuziek prijzen van Nederland, uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder meer De Dijk, Armin van Buuren, Anouk en De Dijk.

Ook worden de Pop Persprijs en de Lex van Rossen Award, de prijs voor het beste jonge popfotograaf-talent uirgereikt. Vorig jaar won fotografe Annie Hoogendoorn, die onder meer voor onze site wekelijks een fotoreeks maakt met fotograaf Nick Helderman, die dit jaar genominneerd is voor de prijs. (ANP)

www.noorderslag.nl

null Beeld
Meer over