Groningen houdt punt over bij energiek Cambuur

SC Cambuur wacht na twaalf competitiewedstrijden nog altijd op de eerste overwinning. In het thuisduel met FC Groningen stond de ploeg al vroeg op 2-0, maar verspeelde die voorsprong in de tweede helft alsnog: 2-2. Het betekende alweer het zevende gelijkspel van de Leeuwarders, die voorlaatste blijven in de eredivisie, maar nu wel in punten gelijk komen met nummer zestien Willem II. FC Groningen is achtste.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

De Groningers kunnen zich na de uitschakeling van donderdag in de Europa League en de aftocht in de beker een week eerder volledig op de competitie richten. Desondanks toonde de ploeg in Leeuwarden in eerste instantie weinig ambitie de positie in de middenmoot te verbeteren. SC Cambuur was met een gezonde dosis inzet veel beter en scoorde tweemaal binnen twaalf minuten.

Martijn Barto leek bij het aannemen van de bal hands te maken, maar mocht doorgaan en kon daardoor van dichtbij 1-0 maken. Opnieuw Barto zette ook de 2-0 op het scorebord door uit de draai langs doelman Sergio Padt te schieten.Groningen kwam pas na een half uur enigszins tot leven en startte zelfs fel aan de tweede helft. Johan Kappelhof kopte kort na de hervatting uit een hoekschop 2-1 binnen.

Cambuur leek snel daarna de voorsprong weer te vergroten toen Barto met de schouder een vrije trap van Sjoerd Overgoor in het doel werkte. De bal werd echter ook nog verlengd en Barto stond daarbij buitenspel, waardoor de goal na arbitraal overleg werd geannuleerd. Leeuwarden was nog aan het protesteren toen Jesper Drost aan de andere kant van twintig meter in de kruising schoot: 2-2.

Antonia had Groningen zelfs op voorsprong kunnen zetten toen hij de bal veroverde op Djavan Anderson en alleen op de keeper af kon, maar Nienhuis redde. Cambuur was nog dichtbij de zege met een kopbal van Marvin Peersman, maar zijn inzet ging over.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over