GroenLinks: Minister Schultz brengt luchtkwaliteit in gevaar

Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, ©ANP Beeld
Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu, ©ANP

GroenLinks is van mening dat minister Schultz van Haegen (VVD, Infrastructuur) door haar handelen Europese afspraken over de luchtkwaliteit in gevaar brengt. Hierover bericht Nieuw Uit Amsterdam.

Volgens de partij zet de minister op basis van één gebrekkig onderzoek haar plannen voor de snelheidsverhoging op de A10 door. Zij zou daarmee de Europese afspraken over het halen van de normen voor luchtkwaliteit in 2015 in gevaar brengen.

Berekeningen van de Amsterdamse GGD tonen aan dat de effecten van de snelheidsverhoging wel eens nadeliger kunnen zijn dan de minister toegeeft. GroenLinks wil daarom van het College weten of zij zelf aanvullend onderzoek gaat doen naar de effecten van de snelheidsverhoging. In het geval dat de snelheidsverhoging 1 juli 2012 ingaat moet Amsterdam volgens de fractie bereid zijn zelf aanvullende maatregelen te nemen.

De woordvoerder van verkeer en luchtkwaliteit van GroenLinks vindt dat de minister zich in onnavolgbare bochten wringt: 'Haar voorstel is om overdag 100 km/uur toe te staan op de A10, terwijl de 80 km/uur van kracht blijft als weg 's nachts uitgestorven is. (...) Als de EU-normen in 2015 niet gehaald gaan worden moet dat een streep door de plannen van de minister betekenen.'

undefined

Meer over