Gratis naar de Wilde Stad in Ketelhuis met selfie met je kat

Katteneigenaren opgelet. Op vertoon van een selfie met je kat mag je maandag om 17.00 uur gratis naar de vertoning van de documentaire de Wilde Stad in Het Ketelhuis.

Het Parool
De voor filmopnamen getrainde kater Abatutu is aanwezig voor een heuse meet and greet. Beeld Youtube
De voor filmopnamen getrainde kater Abatutu is aanwezig voor een heuse meet and greet.Beeld Youtube

Aanvankelijk riep de bioscoop katteneigenaren op hun kat mee te nemen naar de film. Kat en baasje zouden dan gratis de docu mogen komen kijken. Een voorwaarde: katten moesten gedurende de film in een reismandje zitten.

Maar de bioscoop trok deze actie terug na kritiek op sociale media. Hoewel veel kattenbaasjes enthousiast aankondigden hun viervoeter mee te zullen nemen, waren de negatieve reacties niet van de lucht. Op Facebook werd het dierenleed genoemd en werd gesuggereerd dat het helemaal niet leuk voor de katten zou zijn.

Kattenknuffel
Bij nader inzien was de organisatie het daarmee eens en stelde de actie bij. 'Terecht zeiden velen dat een hele zaal vol katten misschien niet heel fijn voor de beestjes is. Daarom mag iedereen maandag om 17.00 met een selfie met zijn of haar kat of een kattenknuffel gratis naar de film in Het Ketelhuis komen,' aldus Amstelfilm op Facebook.

De voor filmopnamen getrainde kater en hoofdrolspeler in de natuurdocu Abatutu is wel aanwezig voor een heuse meet and greet. De kat, die in de documentaire Amsterdam doorkruist en allerlei wilde stadsdieren 'ontmoet', is immers wel aan wat drukte gewend.

Lees ook: De Wilde Stad: een tijdsbeeld van Amsterdam anno 2018

Meer over