Gratis het Rijksmuseum in op vertoon van een eigen tekening

Op vertoon van een zelfgemaakte tekening mogen de eerste duizend bezoekers op zaterdag 24 november gratis het Rijksmuseum in.

Steffi Posthumus
Eenmaal binnen kan er ook naar hartenlust getekend worden Beeld Bibi Veth
Eenmaal binnen kan er ook naar hartenlust getekend wordenBeeld Bibi Veth

De tekening moet geïnspireerd zijn op een kunstwerk uit de collectie van het Rijksmuseum. De actie is een onderdeel van het Hierteekenen Festival dat zaterdag 24 en zondag 25 november in het museum plaatsvindt.

Zintuigen
Tijdens het festival nodigt het museum iedereen uit om te komen tekenen. "Er zijn allerlei gratis tekenworkshops te doen, waarbij het gebruik van de verschillende zintuigen centraal staat," zegt persvoorlichter Kelly Schenk.

Denk daarbij aan een workshop waarbij iemand een verhaal vertelt en jij het verhaal tekent, of je een tekening maakt van een object dat je niet kan zien maar wel kan voelen.

#hierteekenen
Behoor je niet tot die eerste duizend tekenaars op zaterdag? Niet getreurd, de workshops zijn het hele weekend gratis voor iedereen, je betaalt dan dus alleen je toegangskaartje. En wil je jouw creatie graag met de wereld delen én kans maken op een repost van het Rijksmuseum? Dan kun je je tekening op Instagram delen met de hashtag #hierteekenen.

Op de site van het Rijksmuseum staat een overzicht van alle workshops.

Het hele weekend zijn er gratis workshops te volgen in het museum Beeld Bibi Veth
Het hele weekend zijn er gratis workshops te volgen in het museumBeeld Bibi Veth

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over