Gore komt met vervolg op Inconvenient Truth

Nobelprijswinnaar Al Gore komt met een vervolg op zijn milieubestseller An Inconvenient Truth (Een ongemakkelijke waarheid). In Our Choice (Onze keuze) komt de voormalige Amerikaanse vicepresident met oplossingen voor het broeikaseffect. Foto ANP Beeld
Nobelprijswinnaar Al Gore komt met een vervolg op zijn milieubestseller An Inconvenient Truth (Een ongemakkelijke waarheid). In Our Choice (Onze keuze) komt de voormalige Amerikaanse vicepresident met oplossingen voor het broeikaseffect. Foto ANP

NEW YORK - Nobelprijswinnaar Al Gore komt met een vervolg op zijn milieubestseller An Inconvenient Truth (Een ongemakkelijke waarheid). In Our Choice (Onze keuze) komt de voormalige Amerikaanse vicepresident met oplossingen voor het broeikaseffect.

Dit heeft de Amerikaanse uitgeverij Rodale dinsdag bekendgemaakt. ,,An Inconvenient Truth bereikte miljoenen mensen met de boodschap dat de klimaatcrisis de toekomst van de menselijke beschaving bedreigt en dat zij opgelost moet en kan worden'', aldus Gore. Volgens hem ,,is het tijd voor een alomvattend plan dat de klimaatcrisis oplost''. Our Choice komt in november uit en moet de noodzakelijke antwoorden geven.

Gore kreeg in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn inspanningen om het besef voor klimaatverandering te vergroten. (ANP)

Meer over