Update

Gokkers gaan los op huwelijk William en Kate

De Britse prins William en Kate Middleton. Foto Beeld bruno
De Britse prins William en Kate Middleton. FotoBeeld bruno

Britse gokondernemingen blijken zeer creatief om een slaatje te slaan uit het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton, dat aanstaande vrijdag plaatsheeft in Londen. 'Als het niet spannend genoeg is voor de kijkers thuis, dan geven wij hen de kans op extra opwinding op de Grote Dag', aldus een woordvoerder van Ladbrokes. Volgens concurrent William Hill hebben mensen uit tachtig landen inmiddels geld ingezet op een schier onuitputtelijke reeks zaken.

Die hebben niet alleen betrekking op de kleding en het gedrag van de koninklijke familie, maar ook op de gasten in de zaal. Zo kan worden gewed op de kleur van de jurk van ex-Spice Girl Victoria Beckham, op het eerste cliché dat zal worden gebruikt tijdens de preek in de Westminster Abbey, op prins Harry die als broer en getuige de ring van zijn broer zal vergeten en op het lied dat zal worden gespeeld bij de eerste dans van William en Kate als pasgetrouwd stel.

In de laatste categorie geldt You're Beautiful van de Britse zanger James Blunt als de belangrijkste kanshebber bij William Hill. Gokkers met een vooruitziende blik kunnen hun geld inzetten op de overlevingskansen van de echtverbintenis. Ook is het mogelijk een gokje te wagen op de ontwerper van de jurk die Kate zal dragen in het vliegtuig onderweg naar de bestemming van de huwelijksreis. En er kan worden gewed op de kleur van de huwelijksjurk en de lengte van de sleep. Verder is het mogelijk om geld in te zetten op de kans dat prins Philip, de man van koningin Elizabeth II, in slaap valt tijdens de voltrekking van het huwelijk.

Mensen die erop gokken dat Kate zich op het allerlaatste moment bedenkt en William alleen bij het altaar achterlaat, verdienen grof geld als dat onwaarschijnlijke scenario uitkomt. William Hill keert honderd pond uit voor elke ingezette pond wanneer het prinselijk huwelijk in extremis wordt afgeblazen.

De gokondernemingen verwachten miljoenen ponden aan extra omzet door het huwelijk. (ANP)

Meer over