Glasschadebedrijf fraudeerde voor 2 miljoen

Een glasschadebedrijf in Emmen wordt ervan verdacht de afgelopen jaren 16 verzekeringsmaatschappijen te hebben opgelicht en daar minstens 2 miljoen euro aan te hebben verdiend. Dat liet de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland gisteren weten in Nieuwsuur.

ANP / Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Het bedrijf opereerde vanaf 2007 vooral op parkeerplaatsen bij bouwmarkten en supermarkten en sprak automobilisten aan met de vraag of ze schade aan autoruiten mochten herstellen. De medewerkers repareerden daarna schades die niet gerepareerd hoefden te worden en dienden torenhoge declaraties in bij verzekeringsmaatschappijen, meldt Nieuwsuur.

Goudstaven
Het bedrijf werd in september door de kortgedingrechter in Assen al gedwongen om 4 ton terug te betalen aan schadeverzekeraar Univé. De politie hield eind vorige maand vier verdachten aan. Bij invallen bij het bedrijf werd beslag gelegd op onder andere vijf woningen, drie auto's, geld en enkele goudstaven.

De vier mannen die werden aangehouden zijn leidinggevenden van het bedrijf in de leeftijd van 28 tot en met 57 jaar. Zij worden verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting, deelname aan een criminele organisatie en/of witwassen.

Meer over