Gingrich gaat aan kop bij Republikeinen

De voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Newt Gingrich, staat momenteel aan de leiding in de afvalrace van de Republikeinse kandidaten voor het presidentschap van de Verenigde Staten. Dat berekende de Amerikaanse televisiezender Fox News, op basis van een peiling onder 914 Republikeinen.

ANP/Redactie
Newt Gingrich. Beeld ap
Newt Gingrich.Beeld ap

De 67-jarige Gingrich krijgt de steun van 23 procent van de Republikeinse kiezers. Eind oktober stond hij nog op 12 procent. Gingrich lijkt te profiteren van de terugval van concurrent Herman Cain die door meerdere vrouwen is beschuldigd van aanranding.

Cain staat nu op 15 procent tegen 24 procent eind oktober. Ook gouverneur Rick Perry van Texas verliest. Hij heeft nu de steun van 7 procent tegen 10 procent in oktober.

Mitt Romney, de oud-gouverneur van Massachusetts, is een stabiele factor. In de laatste peiling van Fox News is hij de nummer 2 met een score van 22 procent. Dat resultaat verschilt weinig van dat in eerdere onderzoeken.

Net als Cain staat gouverneur Rick Perry van Texas op verlies. Hij heeft nu de steun van 7 procent tegen 10 procent in oktober.

Meer over