Giftige spray mogelijk doodsoorzaak 18-jarige Rianne

Het bericht dat Rianne Brouwer (18) uit Bakkum dood is gevonden in een hostel in het stadje Nong Kiau in Laos, is in haar woonplaats Bakkum ingeslagen als een bom. Ze lag op bed, volgens plaatselijke bewoners innig verstrengeld met de 22-jarige Australische jongen, Alexander Lee.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Wat de twee jonge geliefden is overkomen, is nog niet bekend. In elk geval waren er geen sporen van geweld of braak in de kamer. Op internet wordt de dood van Rianne en 'Alex' in verband gebracht met het overlijden van zeven andere toeristen in Azië, mogelijk door giftige bed-wantsenspray, meldt het AD vandaag

In sommige landen is dit bestrijdingsmiddel verboden. Maar ook koolmonoxidevergiftiging kan de oorzaak zijn, hoewel dat onwaarschijnlijk lijkt omdat de meeste hostels in het gebied niet goed zijn geïsoleerd.

Familie en vrienden van Rianne wonen, ervaren haar dood als een nachtmerrie. 'Krullenbol Riri' gold als een populaire, altijd lachende en sportieve jonge vrouw die al een tijdje droomde van een reis naar Vietnam. En daar via bijbaantjes bij supermarkt Deen voor had gespaard.

undefined

Meer over