Gezin Doorwerth vertrokken naar Amerika

Het Doorwerthse gezin dat begin deze maand een etmaal was vermist, is vertrokken naar de Verenigde Staten. De gemeente Renkum, waar Doorwerth bij hoort, heeft daar vandaag bericht van gehad. Het gezin met vijf jonge kinderen heeft zich laten uitschrijven bij de gemeente, aldus een woordvoerder.

Redactie
Een enorme ravage eerder deze maand in de woning van het vermiste gezin. Agenten doorzochten de woning en de omgeving. Beeld anp
Een enorme ravage eerder deze maand in de woning van het vermiste gezin. Agenten doorzochten de woning en de omgeving.Beeld anp

De politie startte een grote zoekactie nadat het gezin uit hun woning aan de Johanniterweg was vertrokken. Een reden daarvoor was dat in het huis een ravage was achtergelaten. Na 24 uur troffen Duitse agenten de familie aan in Gronau, net over de grens bij Enschede. De ouders zeiden dat ze op vakantie waren gegaan.

Aangezien de kinderen er 'vrolijk en gezond' uitzagen, liet de politie hen verder met rust. De gemeente Renkum heeft wel steeds een oogje in het zeil gehouden, aldus een woordvoerder vandaag.

Kinderen uit het gezin namen kort voor het vertrek uit Doorwerth afscheid op school, omdat ze naar Florida zouden gaan, waar hun vader werk had gevonden. Hun moeder is van Amerikaanse afkomst.

Plotseling

Buurtbewoners maakten begin deze maand melding bij de politie vanwege het plotselinge vertrek van het gezin. De politie zette direct een zoekactie op touw, waarbij onder meer onderzoek werd gedaan in de Rijn bij Renkum.

Duikers zochten onder andere in de Rijn, ter hoogte van Renkum naast de snelweg A50. Ook zocht de politie met een sonarboot op de rivier naar mogelijke sporen.

Ook werd een Burgernetbericht uitgegeven, maar dat leverde niets op.
Het spoor leidde uiteindelijk naar Duitsland.

Meer over