Gevoelige kwestie opgelost: eerste keus voor college in Arena

Het stadsbestuur heeft een gevoelige kwestie opgelost: de verdeling van de tien kaarten die het gemeentebestuur heeft voor de eretribune van de Johan Cruijff Arena.

Patrick Meershoek
null Beeld anp
Beeld anp

Als aandeelhouder van de Arena heeft de gemeente recht op tien vaste plaatsen op de eretribune bij voetbalwedstrijden en evenementen in het stadion.

In 2012 is afgesproken een nieuwe regeling te maken, waarbij de toegangskaarten vooral worden gebruikt voor het onderhouden van externe relaties.

Binnen college
Daar is nu het volgende systeem voor bedacht: bij reguliere wedstrijden van Ajax bepaalt locoburgemeester Udo Kock welke wethouders de beschikking krijgen over de kaarten.

Bij belangrijke wedstrijden in de Nederlandse competitie en Europese toernooien, zoals de kraker van zondag tegen Feyenoord, worden de beschikbare kaarten binnen het college verdeeld.

De overgebleven kaarten gaan naar de gemeenteraad. Die krijgt ook eenmaal per jaar het volledige pakket van tien tickets.

Feitelijk eigendom
Kaarten voor evenementen, zoals concerten en dancefeesten, worden verdeeld onder belangstellenden uit het college en de gemeenteraad.

Het gebruik van de kaarten voor de Arena was vorig jaar nog onderwerp van gesprek tijdens een sessie voor de raadsleden met het Bureau Integriteit.

De uitkomst was dat de kaarten feitelijk eigendom zijn van de gemeente als aandeelhouder, en dat er dus geen sprake was van het fêteren van bestuurders.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over