Geschorste Moreno mist ontknoping eredivisie

Hector Moreno (R) van AZ. Foto Beeld anp
Hector Moreno (R) van AZ. FotoBeeld anp

Hector Moreno mist de laatste twee competitiewedstrijden van AZ. De aanklager betaald voetbal heeft de Mexicaan dinsdag voor vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. AZ heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd. Moreno kreeg zaterdag in de slotfase van de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Willem II de rode kaart.

De centrale verdediger mist de thuiswedstrijd tegen De Graafschap en het uitduel met FC Utrecht. Moreno ging te hard door op Evgeniy Levchenko. Het was de tweede keer dit seizoen dat hij van het veld werd gestuurd. AZ-coach Gertjan Verbeek reageerde na de wedstrijd woedend op de actie van zijn speler.

AZ staat momenteel vierde in de eredivisie. Die plek geeft rechtstreeks toegang tot de Europa League. Als de ploeg die klassering nog verspeeld, wordt het seizoen langer. In dat geval mist Moreno ook de eerste wedstrijd van de play-offs.

Ernstig gemeen spel
De aanklager deelde drie schorsingen uit in de Jupiler League. Randy Rustenberg van AGOVV werd voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk geschorst. BV Veendam-speler Milos Malenovic kreeg een wedstrijd minder. Beide spelers maakten zich volgens de KNVB schuldig aan ernstig gemeen spel. Beide clubs accepteerden de straf.

Jeroen Drost van FC Zwolle moet een duel toekijken. De verdediger haalde vrijdag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-3) de doorgebroken Derk Boerrigter neer. Zwolle accepteerde dat Drost aanstaande vrijdag het thuisduel met FC Den Bosch mist. (ANP)

Meer over