Update

Gerard en Beau in voetsporen Paul de Leeuw

Beau van Erven Dorens. ANP Beeld
Beau van Erven Dorens. ANP

AMSTERDAM - Gerard Joling en Beau van Erven Dorens presenteren komend najaar voor SBS 6 een nieuwe zaterdagavondshow waarin ze wensen vervullen. De amusementsshow wordt geproduceerd door Paul de Leeuw, die jarenlang soortgelijke programma's maakte voor de VARA op Nederland 1. Dat maakte SBS 6 donderdag bekend op de najaarspresentatie in Amsterdam.

''Het duo zal op geheel eigen wijze de meest uiteenlopende dromen van mensen in het publiek uit laten komen. Geen droom is te gek voor de twee. Beau en Gerard zetten alles op alles om de verzoeken op een ludieke manier in de studio te realiseren'', kondigde de familiezender aan. De Leeuw stopte onlangs met zijn wensshow en presenteert in het nieuwe seizoen een nieuw latenightprogramma met Filemon Wesselink op Nederland 3.

Beau van Erven Dorens gaat dit najaar tevens een reisprogramma presenteren. Voor De wereld van Beau reist de presentator de hele wereld af en ontmoet hij mensen met opvallende levensdoelen. In iedere aflevering gaat de programmamaker ook een persoonlijke uitdaging aan, die zowel fysiek als mentaal voor een uitputtingsslag moet zorgen.

SBS 6 zet het komende tv-seizoen vooral in op groot amusement, met nieuwe seizoenen van Popstars, Het beste idee van Nederland en nog een paar nieuwe familieshows. Zo gaat Nance Coolen in de weer met verborgen camera's voor de nieuwe show De leukste verborgen cameragrap. Hans Kraay jr. krijgt in het najaar een recordshow onder de naam De gekste Guinness wereldrecords.

In de vooravond, vanaf 18.00 uur, schotelt de zender vanaf het najaar de kijkers dagelijks het nieuwe woonprogramma Huizenjacht voor. Daarin helpen Nance, Tooske Ragas, Marlayne Sahupala en Ellemieke Vermolen mensen bij hun zoektocht naar een nieuw huis.

Paranormaal begaafde kinderen staan centraal in Help! Mijn kind heeft een zesde zintuig. Dit programma met paragnost Liesbeth van Dijk is vanaf begin 2011 te zien. (ANP)

Meer over