Georgië: Rusland bombardeert vliegveld Tbilisi

TBILISI - Rusland heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vliegveld nabij de Georgische hoofdstad Tbilisi gebombardeerd. Dat maakte een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Georgië bekend.

Volgens de zegsman hebben gevechtsvliegtuigen van de Russen drie bommen op de luchthaven gegooid. Dat gebeurde kort na 05.30 uur plaatselijke tijd. Tbilisi ligt niet in Zuid-Ossetië, de afvallige Georgische provincie waar het gewapende conflict tussen de Russen en Georgen om draait, maar in het zuidoosten van Georgië.

De Russen zouden volgens het Georgische ministerie inmiddels vierduizend militairen over zee hebben aangevoerd. Er zijn volgens de zegsman al zesduizend Russische troepen in Georgië aanwezig. Ook zouden tanks klaarstaan voor nieuwe aanvallen na zonsopgang, aldus de woordvoerder.

Eerder viel Rusland al twee steden in het westen van Georgië aan. Rusland stelt met de aanvallen de Russische inwoners van Zuid-Ossetië te beschermen. Georgië, gesteund door het merendeel van de internationale gemeenschap, vindt dat Rusland de landsgrenzen moet respecteren. (ANP)

Meer over