Gemeenteraad Laarbeek dwingt OM tot onderzoek lek

De gemeenteraad van Laarbeek stapt naar de rechter om het Openbaar Ministerie (OM) alsnog te dwingen om onderzoek te doen naar het lekken van een vertrouwelijk rapport naar het Eindhovens Dagblad. 'Ook al is de kans klein dat het lek wordt gevonden, willen we het signaal afgeven dat we dit niet pikken', zei griffier René van Heijnsbergen woensdag.

ANP/Redactie AD
null Beeld AD
Beeld AD

Het rapport over de vertrouwensbreuk tussen de wethouder en burgemeester Hans Ubachs belandde in de zomer bij de krant. De gemeenteraad deed aangifte maar het OM weigerde de zaak verder te onderzoeken omdat er toch geen resultaat was te verwachten.

Naar aanleiding van het vertrouwelijke rapport zegde de gemeenteraad het vertrouwen in de burgemeester op, maar hij weigert te vertrekken.

Sinterklaas
De burgemeester kwam eerder in de knel door een Sint-act die wenkbrauwen deed fronsen. In zijn vorige woonplaats speelde hij Sinterklaas terwijl hij die dag een belangrijke taak had in Laarbeek. Het rooien van een boom in de tuin van zijn tweede huis leidde ook tot een rel. De woning staat niet in Laarbeek maar de boom werd omgehaald door de plantsoenendienst. De burgemeester zei hier geen weet van te hebben gehad.

Meer over