Gemeente en woningcorporaties sturen enquête ter verbetering woningmarkt

De gemeente en woningcorporaties Ymere, Eigen Haard, De Key en de Alliantie gaan een enquête verspreiden om meer inzicht in de woningmarkt te krijgen. In april en mei zullen willekeurige bewoners middels een brief gevraagd worden een online vragenlijst in te vullen.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Doel van het onderzoek is om in de regio's Amsterdam, Almere en Haarlem de woonsituatie, verhuiswensen en de verhuisbewegingen van de inwoners in beeld te brengen. Omdat verhuizen bij veel mensen op een laag pitje staat, vinden de corporaties en de stadsregio Amsterdam het belangrijk om de knelpunten op te sporen.

'Door de crisis is het des te belangrijker om het aanbod van woningen goed te laten aansluiten bij de vraag en de mogelijkheden van de markt.' vertelt een voorlichter van stadsregio Amsterdam. Er is specifiek gekozen voor een regionaal onderzoek, omdat mensen niet enkel binnen een stad, maar juist binnen een regio verhuizen.

De enquête word in 26 gemeenten afgenomen: Aalsmeer, Almere, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Beverwijk, Bloemendaal, Diemen, Edam-Volendam, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort, Zeevang.

Eind 2013 worden de resultaten van dit onderzoek verwacht.

Meer over