Gekrenkte hond pleegt zelfmoord

In China heeft een hond zich van het leven beroofd door van een twintig meter hoog balkon naar beneden te springen. Volgens wetenschappers gaat het om zelfmoord. Het dier was vermoedelijk in zijn eer gekrenkt omdat zijn baasje hem een uitbrander gaf voor de ogen van een teefje. Dat meldt de krant Southeast Express.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Wei Sheng - Chinees voor kracht en overwinning - was een elf maanden oude Rottweiler. Het dier won in zijn korte leven al vier prijzen op nationale hondenshows en was veel geld waard. Zijn bazinnetje wilde hem echter onder geen beding verkopen.

Op slag dood
Vorige week woensdag ging het mis. Een getuige zag hoe Wei Sheng in de stad Fuzhou van een balkon sprong. Het dier overleefde de val niet. You, de eigenares van de Rottweiler, ziet maar één reden waarom haar hond de fatale sprong maakte. Kort ervoor had zij namelijk Wei Sheng een uitbrander gegeven omdat hij naar een teefje had geblaft.

Hondenpuberteit
Volgens professor Ma van de universiteit van de provincie Fujian, heeft de hond zelfmoord gepleegd omdat zijn ego was aangetast. 'Het dier heeft met z'n elf maanden de leeftijd van een menselijke tiener en de emotionele intelligentie van een 4-jarig kind. Hij was in zijn hondenpuberteit. De uitbrander van zijn baasje heeft hem ongetwijfeld geraakt.'

De professor stelt dat Wei Sheng dusdanig over zijn toeren was dat hij de capaciteit om gevaarlijke situaties goed in te schatten, verloren had.

Meer over