Geestig: ga op spooktour door Amsterdam

De klopgeest van Tuschinski, mysterieuze bloedsporen en de hardnekkige verschijning in het Begijnhof: in Amsterdam spookt het. Schrijfster en spookexpert Corrie Verkerk organiseert twee tours langs de engste plekken van de stad.

Het Parool
Het spookt in Amsterdam Beeld anp
Het spookt in AmsterdamBeeld anp

Van poltergeisten en klopgeesten tot demonische schimmen en angstaanjagende spoken: in Amsterdam doen al honderden jaren griezelverhalen de ronde. En niet alleen verhalen uit oude tijden: in het Victoria Hotel wordt nog altijd een vrouw met kind waargenomen en in de Bijlmer schijnt een Surinaams spook rond te dolen.

Schrijfster Corrie Verkerk bundelde zo'n 35 hardnekkige verhalen en begeleidt begin december twee wandelingen langs een aantal spookachtige gebouwen in de binnenstad. De tour gaat onder andere langs het Heliospand op 't Spui (waar The Seafood Bar zit), dat geteisterd schijnt te worden door de vermoorde Duitse soldaat Heinrich.

De tours vinden plaats op zaterdag 2 en zaterdag 9 december, duren zo'n anderhalf uur en worden afgesloten met een borreltje. Startpunt is boekhandel Scheltema.

Krijg je geen genoeg van enge verhalen? Dit zijn de 8 engste spookhuizen van Amsterdam.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over