Geen steun voor plan Jeugdzorg

AMSTERDAM - De ondernemingsraad en werknemers van Bureau Jeugdzorg Amsterdam hebben het reddingsplan van de raad van toezicht afgewezen.

Er is brede steun voor het vertrek van directeur Wiel Janssen, al wordt gevreesd dat hij dan met veel geld naar huis gaat.

Dat bleek gisteren op een drukbezochte bijeenkomst van de ondernemingsraad en de medewerkers van Jeugdzorg. Een maand geleden zegde de ondernemingsraad (OR) al het vertrouwen op in directeur Wiel Janssen. Ook de twee regiodirecteuren zouden onder vuur liggen.

Het reddingsplan zou volgens de OR te onduidelijk zijn en geen uitzicht bieden op oplossingen. Jeugdzorg kampt met financiële problemen en lijdt dit jaar twee miljoen euro verlies. Maar er is ook kritiek op de interne communicatie en de manier van werken van de directie.

Volgens een ingewijde was er unanieme steun voor het afwijzen van het plan. Ook de roep om het vertrek van Janssen werd naar verluidt breed gesteund. Wel was er de vrees voor een hoge afkoopsom. Dat is eerder gebeurd met bestuurders bij Jeugdzorg.

Op de vergadering werd gezegd dat wethouder Lodewijk Asscher zou moeten ingrijpen. (ADDIE SCHULTE)

Meer over