Gebruikers Hyves kunnen vanaf vandaag gegevens downloaden

Gebruikers van Hyves kunnen vanaf vandaag de foto's, video's, blogs en andere berichten die zij op het sociale netwerk hebben gedeeld downloaden naar hun computer. Dat heeft Hyves vandaag bekendgemaakt.

Thomas van der Kolk
null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

Eerder werd bekend dat Hyves per 2 december stopt als sociaal netwerk, en zich verder gaat ontwikkelen als gameplatform. Om gebruikers de kans te bieden om hun gegevens te bewaren, is Hyves nu met deze laatste campagne begonnen. Hyvers kunnen ook terugblikken op hun eigen 'hoogtepunten' op het sociale netwerk, laat Hyves weten. Ook is er de mogelijkheid om een persoonlijk fotoboek samen te stellen.

Petabyte
Op de servers van Hyves staat nog meer dan 1 petabyte aan data van gebruikers. Volgens Hyves telt het netwerk nog steeds miljoenen geregistreerde gebruikers, van wie een klein deel uit het buitenland komt.

Downloaden kan nog tot 29 november via de speciale pagina www.hyves.nl/bedankt. Hyves verwacht tot 29 december bezig te zijn met het verwerken van alle verzoeken. Vanaf 1 december kunnen alleen Hyvers die een actief account op het gamesgedeelte hebben nog inloggen op Hyves.

Meer over