Update

Geblesseerde Van der Vaart moet Wembley-debuut missen

Rafael van der Vaart mist woensdag de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Engeland. De middenvelder van Tottenham Hotspur heeft zondag tijdens het competitieduel met Arsenal een enkelblessure opgelopen.

ANP/Redactie
null Beeld ap
Beeld ap

Van der Vaart meldde zich wel op het trainingskamp van Oranje in Noordwijk, maar daar wees onderzoek uit dat de interland van woensdag te vroeg komt.

Bondscoach Bert van Marwijk roept geen vervanger op voor de 93-voudig international. Zondag meldde doelman Michel Vorm zich al af vanwege een buikvirus. De selectie van Oranje telt nu nog 22 spelers.

Van der Vaart (29) was net hersteld van een kuitblessure, die hem 3 weken aan de kant had gehouden. Hij viel zondag na rust in bij de Spurs, die met 5-2 moesten buigen voor Arsenal.

De Heemskerker had zich juist zo verheugd op de interland tegen Engeland omdat hij diverse bekenden zou treffen. 'Ik ken natuurlijk wat spelers van die ploeg en bovendien wordt het mijn eerste wedstrijd op Wembley. Dat is heel speciaal', zei Van der Vaart vorige week.

Meer over