Frans Banninck Cocqpenning voor Peter-Paul de Baar

Peter-Paul de Baar, de scheidend hoofdredacteur van het historisch maandblad Ons Amsterdam, heeft donderdagavond de Frans Banninck Cocqpenning gekregen.

Het Parool
Peter Paul de Baar was hoofdredacteur van Ons Amsterdam en stelde een Theo Thijssenbloemlezing samen Beeld Tammy van Nerum
Peter Paul de Baar was hoofdredacteur van Ons Amsterdam en stelde een Theo Thijssenbloemlezing samenBeeld Tammy van Nerum

Van Baar was 28 jaar lang hoofdredacteur van het historisch nieuwsblad, maar ging vorige maand met pensioen, om te worden opgevolgd door Koen Kleijn.

Hij kreeg de Frans Banninck Cocqpenning, de gemeentelijke onderscheiding voor mensen die zich tenminste twaalf jaar verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad, uit handen van waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen.

De gemeente roemt De Baar om zijn persoonlijke betrokkenheid en inspanningen op het gebied van stadsgeschiedenis en cultuurhistorie.

Naast zijn werk voor Ons Amsterdam schreef De Baar veel boeken over Amsterdam, en stelde een bloemlezing uit het werk van Theo Thijssen samen.

Lees hier een nieuw interview met Van Baar over die bloemlezing: 'Als je Thijssen eenmaal kent, laat hij je niet los'

Meer over