Fracties laten zich bijpraten over economie

DEN HAAG - De fractieleiders Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) en hun secondanten laten zich dinsdag op de tweede dag van hun onderhandelingen bijpraten over de financieel-economische situatie. Maandag begon het officiële overleg met informateur Ivo Opstelten in het gebouw van de Eerste Kamer op het Binnenhof.

VVD-leider Mark Rutte (R) en fractiegenoot Edith Schippers (L) maandag na hun gesprek in het gebouw van de Eerste Kamer. ANP Beeld
VVD-leider Mark Rutte (R) en fractiegenoot Edith Schippers (L) maandag na hun gesprek in het gebouw van de Eerste Kamer. ANP

Achtereenvolgens komen daar de topambtenaren van het ministerie van Financiën Ronald Gerritse en Laura van Geest, Lex Hoogduin van De Nederlandsche Bank (DNB) en directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau (CPB) langs.

De VVD, PVV en CDA proberen te komen tot een minderheidscoalitie waarbij de PVV vanuit de Tweede Kamer steun geeft aan een VVD/CDA-kabinet. Ze willen een bezuiniging inboeken van 18 miljard euro in 2015 om de overheidsfinanciën op orde te brengen die door de wereldwijde crisis in de min terecht zijn gekomen. (ANP)

Meer over