Four Freedoms Award voor Europees Hof

MIDDELBURG - President Jean-Paul Costa van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft in Middelburg de Four Freedoms Award in ontvangst genomen. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van minister-president Jan Peter Balkenende.

The Four Freedoms Award is in 1982 in het leven geroepen als eerbetoon aan de voormalige Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt. Die sprak in 1941 zijn vier pijlers voor de mensheid uit: vrijheid van meningsuiting en geloof en de vrijwaring van angst en behoefte.

De prijzen werden in de Nieuwe Kerk van Middelburg uitgereikt in het bijzijn van koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en een groot aantal politici, onder wie minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken. (ANP)

Koningin Beatrix (R) heeft bij aankomst een vrolijk onderonsje met Karla Peijs (L), commissaris der Koningin in Zeeland. Koningin Beatrix en prins Willem Alexander (achtergrond) wonen zaterdag in de Nieuwe Kerk in Middelburg de uitreiking van de Four Freedom Awards bij. ANP Beeld
Koningin Beatrix (R) heeft bij aankomst een vrolijk onderonsje met Karla Peijs (L), commissaris der Koningin in Zeeland. Koningin Beatrix en prins Willem Alexander (achtergrond) wonen zaterdag in de Nieuwe Kerk in Middelburg de uitreiking van de Four Freedom Awards bij. ANP
Meer over