Flixbus rijdt vanaf juni van Sloterdijk naar Milaan

Met ingang van juni kunnen reizigers vanuit Amsterdam per lijnbus naar Milaan. Het Duitse bedrijf Flixbus zal ook Limburg en Groningen beter aansluiten op de Randstad.

Marc Kruyswijk
In de afgelopen tweeënhalf jaar vevoerde Flixbus 3,3 miljoen mensen. Beeld anp
In de afgelopen tweeënhalf jaar vevoerde Flixbus 3,3 miljoen mensen.Beeld anp

Dat maakte de nieuwe directeur Jesper Vis van Flixbus Nederland woensdagochtend bekend bij een persconferentie in station Sloterdijk, waar het nieuwe nationale hoofdkantoor werd geopend.

"We willen ook kleine en middelgrote steden beter verbinden met de Randstad. Eerder sloten wij onder meer Valkenswaard en Drachten aan, vanaf mei volgt ook Heerlen."

Succesverhaal
Doel van de uitbreiding is volgens het bedrijf om het huidige openbaar vervoer aan te vullen en passagiers uit de auto te halen. Dat laatste vervoermiddel zegt de nieuwe directeur te zien als de grootste concurrent van Flixbus.

Volgens Vis zijn de Flixbussen een succesverhaal: in de afgelopen tweeënhalf jaar werden 3,3 miljoen mensen vervoerd. "De bus heeft zich hier gevestigd als transportmiddel over langere afstand, vooral internationaal. Twee derde van de reizigers is onder de 35 jaar, wij hebben een traditioneel vervoermiddel hip gemaakt."

Meer over