Files door werkzaamheden en weer

DEN HAAG - Werkzaamheden, ongevallen en regenbuien veroorzaakten zaterdagmiddag opvallend veel files op de Nederlandse wegen. Dat liet de ANWB zaterdag weten. Aan het begin van de middag stond op de snelwegen in totaal ongeveer 70 kilometer file.

De verkeersdienst waarschuwde weggebruikers eerder al voor langere reistijden en kans op files door de wegwerkzaamheden die dit weekeinde op het programma staan. Zo is de A2 richting Utrecht dicht tussen Deil en Everdingen. Ook op de A20 naar Gouda tussen Kethelplein en Kleinpolderplein wordt aan de weg gewerkt. Die afsluitingen leidden zaterdag tot files op omliggende wegen.

Ook enkele ongevallen zorgden voor files. Op de A4 veroorzaakte een ongeval en de daaropvolgende afsluitng van twee rijstroken een file tussen Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk. De A16 liep na een ongeluk vast tussen knooppunt Ridderkerk en de Van Brienenoordbrug.

Het slechte weer speelde een grote rol bij het aantal ongevallen. ''Toen er een enorme bui over Amsterdam en het Gooi trok, stroomden de files binnen'', aldus een woordvoerder van de ANWB. Zo ging het mis op de A1 richting Amsterdam bij Blaricum op het moment dat daar de regen overkwam. Die botsing had een file van 10 kilometer tot gevolg. (ANP)

Meer over