Fietsende agenten komen aan in Peking

Door zandstormen en extreme hitte hebben de plitieagenten het zwaar gehad in de Gobiwoestijn in Mongolië. Foto ANP/Robin Utrecht Beeld
Door zandstormen en extreme hitte hebben de plitieagenten het zwaar gehad in de Gobiwoestijn in Mongolië. Foto ANP/Robin Utrecht

AMSTERDAM - Honderd dagen brachten ze door op de fiets. Daarbij legden ze maar liefst een afstand af van 12.000 kilometer. Woensdagochtend bereikten twaalf agenten en hun twee begeleiders dan eindelijk hun eindbestemming Peking. In goede gezondheid, maar wel een paar kilo lichter, liet hun woordvoerder weten.

De politiemensen begonnen het avontuur op 13 april vanaf het Olympisch Stadion in Amsterdam. Volgens de zegsman arriveerden ze om 15 uur Chinese tijd (9 uur in Nederland) in Peking, precies op de voorspelde dag. Op de Nederlandse ambassade kregen ze een warm onthaal.

Volgens de zegsman hebben de fietsers het zwaar gehad in de de Gobiwoestijn in Mongolië door zandstormen en extreme hitte. De lokale bevolking in de gebieden die ze doorkruisten, reageerde vaak erg gastvrij. ,,Vooral in Rusland, waar ze ongeveer 6000 kilometer hebben gefietst, was de ontvangst overweldigend'', aldus de woordvoerder. Ze verwelkomden de agenten vaak met stevige maaltijden en dansmuziek.

De politiemensen hebben met hun reis een geldbedrag ingezameld voor een project in Cambodja van de internationale humanitaire organisatie Right to Play. Die helpt kinderen zich door middel van sport en spel te ontwikkelen. Hoeveel geld er precies bijeen is gebracht, maken de fietsers zondag bekend. (ANP)

null Beeld
Meer over