Update

Feyenoord vergeet te profiteren van misstappen concurrentie

De pogingen van Feyenoord het onmogelijke waar te maken lijken gisteravond in Kerkrade te zijn gestrand. Bij Roda JC kwam het onder trainer Ronald Koeman opgeleefde elftal niet verder dan een gelijkspel, 0-0. Het verschil met koploper Ajax lijkt te groot geworden.

null Beeld

Slecht was het spel van Feyenoord niet. Aardige mogelijkheden kregen de Rotterdammers ook in Limburg. Die werden niet benut, mede omdat topschutter John Guidetti amper van zich deed spreken. Het was pas de tweede keer dit seizoen, na de forse nederlaag bij FC Groningen (6-0), dat Feyenoord in een uitduel niet scoorde.

Dat Roda, jagend op een plek in de play-offs, deen doelpunt maakte was wellicht ook enigszins opvallend. In zijn laatste twee thuisduels, tegen VVV-Venlo en Vitesse, maakte de club er steeds drie.

In een aardige eerste helft kregen beide partijen ongeveer evenveel kansen. Opvallend was dat die van Roda JC vooral voor Ruud Vormer waren, de beste man aan Limburgse zijde. De middenvelder speelt volgend seizoen bij Feyenoord. De mogelijkheden die hij kreeg leidde hij meestal zelf in.

In de openingsfase schoot Vormer net over. Vervolgens zat hij ook iets te hoog met een kopbal, na een fraaie voorzet van Bart Biemans. Kort voor rust kwam Vormer nog een keer vrij voor doelman Erwin Mulder, maar tikte hij de bal net naast.

Ook Feyenoord, met de herstelde Ruben Schaken in de aanval, liet zich verre van onbetuigd. De eerste kans was voor Kelvin Leerdam. De back zag zijn inzet net naast gaan. Twee mogelijkheden waren er voor Otman Bakkal. Op de kopbal van de middenvelder redde eerst Pawel Kieszek in het Limburgse doel. In de slotminuut van het eerste deel miste de oud-PSV'er maar net in de rebound, nadat eerst John Guidetti al dichtbij een treffer was.

Na de hervatting werd Feyenoord wat sterker, al kreeg Roda opnieuw via Vormer de eerste kans. Daarna drongen vooral de Rotterdammers aan. Bakkel was het dichtst bij de openingstreffer, maar zag zijn fraaie inzet vakkundig gekeerd door Kieszek.

null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
Meer over