Feyenoord ontsnapt in slotfase aan nederlaag tegen FC Utrecht

Niet geheel ten onrechte merkte trainer Ronald Koeman onlangs op dat Feyenoord dit seizoen eigenlijk meer punten had moeten hebben. Op het lijstje van onnodige misstappen kan na zondag ook de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) worden bijgeschreven. De Rotterdamse ploeg haalde te weinig rendement uit een flink overwicht, vooral in de eerste helft, ook mede doordat 'goudhaantje' John Guidetti voor het tweede opeenvolgende duel niet tot scoren kwam.

Bert van der Linden
null Beeld anp
Beeld anp

Koeman was vorige week na de krappe thuiszege tegen FC Groningen (1-0) ontevreden over met name verdediger Kelvin Leerdam ('gemakzuchtig') en middenvelder Otman Bakkal ('moet en kan beter'). Beide spelers kregen wel weer een basisplaats van de oud-international, die zijn elftal ongewijzigd liet.

Bakkal bewees al in de 6de minuut dat hij zich de milde kritiek van zijn trainer had aangetrokken. De huurling van PSV reageerde attent nadat een schot van Jordy Clasie via de vingertoppen van doelman Roberto Fernandez op de kruising was beland, 1-0.

Evenals tegen FC Groningen verzuimde Feyenoord de score tegen het aanvankelijk machteloze FC Utrecht uit te bouwen. 5 minuten voor de rust miste Bakkal uit een prima aanval over rechts, met Jerson Cabral en Leerdam in een hoofdrol, van dichtbij een grote kopkans (voorlangs). Vlak voor de rust kreeg Bakkal ook nog de gele kaart, waardoor hij voor de komende topper tegen FC Twente in Enschede is geschorst.

Na de pauze zakte het overwicht van Feyenoord langzaam weg. FC Utrecht kwam dankzij invaller Cedric van der Gun, net in het veld, nogal plotseling tot scoren uit een hoekschop die door de thuisploeg slecht werd weggewerkt (1-1). Cabral, Schaken en Nelom lieten daarna Rotterdamse kansen op de zege liggen.

Feyenoord speelde vanaf de 77e minuut met 10 man na de tweede gele kaart voor Nelom. Mede daardoor was FC Utrecht in de slotfase de betere ploeg. Anouar Kali, Van der Gun en Edouard Duplan profiteerden in de extra tijd echter niet van de numerieke meerderheid: 1-1.

null Beeld ANP
Beeld ANP
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over