Felle kritiek Lubbers op gedoogsteun Wilders

Oud-premier Ruud Lubbers is zeer kritisch over de rol die PVV-leider Geert Wilders speelt in de Nederlandse politiek. In het EO-programma Door de wereld zegt Lubbers dat de gedoogsteun van het minderheidskabinet van VVD en CDA ons land 'een rotnaam in Brussel' bezorgt en dat dat tegen ons werkt, zo meldde de EO vrijdag.

Redactie
Ruud Lubbers. Beeld EPA
Ruud Lubbers.Beeld EPA

Volgens Lubbers kost de gedoogconstructie met de PVV uiteindelijk geld, omdat de economische groei erdoor lager blijft. De oud-premier is in het programma ook kritisch over het meldpunt van de PVV waar mensen overlast van Oost- en Midden-Europeanen kunnen melden. Hij noemt zo'n meldpunt 'bizar'.

Brief
Eerder vandaag lekte via de NOS een brief uit van negen oud-CDA-bewindslieden waarin ze de CDA-onderhandelaars waarschuwen voor de gevolgen van snijden in het budget voor ontwikkelingssamenwerking.

In de brief, die overigens al 7 weken oud bleek, schrijven CDA'ers als oud-premier Ruud Lubbers en de oud-ministers Ben Bot en Ernst Hirsch Ballin dat dergelijke maatregelen een 'negatieve weerslag' hebben op het imago van Nederland.

undefined

Meer over