Weekendtips

Feest, flirten en flaneren: 10 tips voor een zwoel weekend

Van schapen scheren op de kinderboerderij tot flirten op een zwoel speeltuinfeestje in club Radion: het is nu echt zomer! Hup: de deur uit!

Het Parool
De club als speeltuin: in Radion kun je los in je croptop. Beeld Sven Bijma
De club als speeltuin: in Radion kun je los in je croptop.Beeld Sven Bijma

Weg met de wegwerpmaatschappij
Op vrijdag opent de nieuwe tentoonstelling van Bas Kosters: Glitters Zijn de Tranen van het Leven. De nieuwe collectie (te zien tot 31 juli) bestaat uit wandkleden en illustraties, die de diepgang en rijkdom van het werk van Koster moeten weergeven. Ook is het een protest tegen de wegwerpmaatschappij.
Openingsborrel: vrijdag 1 juni (18.00-22.00) gratis, wel aanmelden
OSCAM, Bijlmerdreef 1289

De wandkleden uit de nieuwe expositie. Beeld -
De wandkleden uit de nieuwe expositie.Beeld -

Jazz in de seksclub
Altijd al eens binnen willen kijken bij Casa Rosso? Dit weekend kan het tijdens Red Light Jazz: het muziekfestival in en rondom het wallengebied. In allerlei cafés treden artiesten op. Zo is zangeres Ellen ten Damme vrijdag te zien in Casa Rosso en speelt de K-Street Jazzband op zaterdag in Hotel Prins Hendrik. Het festival begint vrijdagavond met een opening in de Sint-Olofskapel, waar onder andere funkband Spargo optreedt.
Vrijdag 1 t/m zondag 3 juni
De Wallen

Jazz op de Wallen. Beeld Red Light Jazz
Jazz op de Wallen.Beeld Red Light Jazz

Festival voor fijnproevers
Tijdens Taste of Amsterdam laten bekende Amsterdamse restaurants als Baut en The Harbour Club je proeven van hun creaties in het Amstelpark. Ook geven bekende chefs als Alain Caron en Ron Blaauw kookdemonstraties. Aan alcoholische versnaperingen geen gebrek: in de tijdelijke keuken van wodka­merk Ketel One kun je leren een espresso-martini of bloody mary te maken.
Vrijdag 1 t/m zondag 3 juni
Amstelpark

Het wordt een drukke boel tijdens de tiende editie van Taste Of Amsterdam Beeld Taste Of Amsterdam
Het wordt een drukke boel tijdens de tiende editie van Taste Of AmsterdamBeeld Taste Of Amsterdam

Zwoele avonden tussen de tijgers
Op warme zomeravonden blijft Artis open tot zonsondergang en worden allerlei extra activiteiten georganiseerd. Deze zaterdag is er een poppenkastvoorstelling in de Hollandse Tuin, vertelt een tuinman van Artis je alles over de planten en bomen in het park en speelt opkomend muzikaal talent Gus rock-'n-roll, blues en funk met een knipoog naar de jaren zeventig.
Zaterdag 2 juni, tot zonsondergang
Artis

Poppetje gezien, kastje dicht Beeld Bas Losekoot
Poppetje gezien, kastje dichtBeeld Bas Losekoot

Scheershow
Zin in een rustig dagje? Fiets dan naar de kinderboerderij in De Pijp. Daar worden de schapen geschoren, zodat de dieren het niet meer zo warm hebben. Kinderen kunnen kijken naar de rondvliegende wol en daarna zien hoe er draad gespind wordt. Er is ook een knuffeldierendokter aanwezig, die gehavende knuffels weer helemaal oplapt.
Zaterdag 2 juni (13.00-16.00) gratis
Kinderboerderij De Pijp

De schapen staan al klaar om geschoren te worden. Beeld Kinderboerderij De Pijp
De schapen staan al klaar om geschoren te worden.Beeld Kinderboerderij De Pijp

Spelen en dansen in Radion
De club als speeltuin is de insteek van terugkerend queer technofeest Spielraum. Deze zaterdag verzorgen drie dj's de techno: ­Boris (die steevast in Berghain draait), de Berlijnse Elad Magdasi en de Amsterdamse Polly F. Zij begon ooit met draaien wekelijkse homosoos De Trut, en hoort nu bij de Spielraumfamilie.
In de Bovenkamer klinkt house en techno uit de jaren negentig.
Zaterdag 2 juni (23.00-07.00) €17
Radion

De club als speeltuin. Beeld Sven Bijma
De club als speeltuin.Beeld Sven Bijma

Alle punkers verzamelen!
Op zoek naar nóg ruiger spul? Punkers verzamelen tijdens indoor punkfestival Rebellion in de Melkweg. Twee ­dagen lang, verdeeld over twee podia, staan bands als Cock Sparrer en The Adicts, die al sinds de jaren ­zeventig bestaan.
Zaterdag 2 en zondag 3 juni
Melkweg

De mannen van Cock Sparrer. Beeld De Melkweg
De mannen van Cock Sparrer.Beeld De Melkweg

Wit of rood?
Ben je dol op een lekker wijntje maar eindig je in de supermarkt altijd met een fles lauwe bocht? Geen zorgen: in FC Hyena wordt is dit weekend het Natuurwijnenfestival, waar ongeveer vijftien wijnboeren hun beste wijnen laten proeven.
Heb je helemaal de smaak te pakken? Check dan hier de resultaten van onze jaarlijkse Terraswijntest.
Zondag 3 juni (11.00-18.00)
FC Hyena

Keuze genoeg tijdens het Natuurwijnenfestival Beeld BELGA
Keuze genoeg tijdens het NatuurwijnenfestivalBeeld BELGA

Poezelige markt
Dierenvrienden opgelet: de Poezenboot bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd met een jublieumfeest op het Westergasterrein. Hier kun je onder andere winkelen op een markt vol kattenkunst(!) en raad vragen aan een poezendeskundige. Cabaretiere Dorine Wiersma zorgt voor de komische noot. Wil je een poes adopteren? Daar maak je de Poezenboot blij mee.
Zondag 3 juni (12.00-16.00) gratis
Westergasterrein

Etenstijd op de Poezenboot. Beeld Dingena Mol.
Etenstijd op de Poezenboot.Beeld Dingena Mol.

Blije bijtjes
Ben jij gek van zoemende bijtjes? Zondag wordt door de Bijenvereniging Amsterdam een workshop voor kinderen georganiseerd. Die workshop sluit aan op het net verschenen jeugdboek: Handboek voor bijenfans. Auteur Gerard Sonnemans neemt een kast met een paar raten mee. Bzzzz!
Zondag 3 juni (10.30)
Imker Museum/ Bijenpark, Baron S. van der Oyeweg 4

undefined

Bezige bijen. Beeld AD
Bezige bijen.Beeld AD

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over