Update

FC Utrecht en ADO spelen weer gelijk

Het is FC Utrecht vanmiddag niet gelukt ADO Den Haag op de ranglijst te passeren. In de Galgenwaard eindigde het onderlinge duel tussen de twee clubs in een gelijkspel (1-1), zodat ADO 1 punt voorsprong behoudt op FC Utrecht. ADO Den Haag staat 13e en FC Utrecht 14e.

ANP/Redactie
De gelijkmaker van ADO. © PRO SHOTS Beeld
De gelijkmaker van ADO. © PRO SHOTS

FC Utrecht gaf zo de knappe overwinning van een week eerder op Ajax (2-0) geen passend vervolg. Het elftal van trainer Jan Wouters deed in de ArenA veel vertrouwen op. FC Utrecht had al sinds begin november niet meer gewonnen.

Tegen ADO wilde Utrecht ook voor eigen publiek weer eens 3 punten behalen. Nieuwe tegenvaller voor de thuisploeg was de afwezigheid van Nana Asare. De Ghanese middenvelder liep tegen Ajax een enkelblessure op en voegde zich zo in de lange rij met afwezigen.

Het strijdplan van FC Utrecht was ongewijzigd. Frank Demouge vervulde als aanspeelpunt weer een belangrijke rol. In de meeste gevallen koos Utrecht voor een hoge bal richting de lange aanvaller. Na een half uur spelen had dat succes. Na een verre trap van Mark van der Maarel verlengde medeaanvaller Alexander Gerndt de bal met zijn hoofd. Demouge omspeelde doelman Gino Coutinho en scoorde: 1-0.

Van der Maarel speelde kort voor rust, bij de gelijkmaker, opnieuw een belangrijke rol. De rechterverdediger kopte de bal in zijn eigen strafschopgebied, na een voorzet vanaf de rechterkant, hoog de lucht in. Zowel Van der Maarel als keeper Robert Fernandez grepen daarna niet in. Alje Schut trapte de bal precies voor de voeten van Lex Immers: 1-1.

De tweede helft verliep voor ADO qua blessures desastreus. Eerst verliet doelman Gino Coutinho het veld. Later raakte trainer Maurice Steijn ook verdediger Gabor Horvath en aanvaller Charlton Vicento kwijt, zodat hij tot drie keer toe noodgedwongen moest wisselen.

FC Utrecht drong steeds meer aan en kreeg wat kansen op het winnende doelpunt, maar ondanks 7 minuten aan blessuretijd bleef die uit. Voor ADO voelde het gelijkspel als een winstpunt, zeker na de pijnlijke nederlaag van 6-0 tegen AZ van woensdag.

null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
Stadion Galgenwaard. © PRO SHOTS Beeld
Stadion Galgenwaard. © PRO SHOTS
Meer over