Update

FC Groningen speelt PSV zoek

PSV heeft vandaag in de Euroborg een ontluisterende nederlaag moeten incasseren. Het elftal van trainer Fred Rutten werd bij vlagen zoek gespeeld door FC Groningen, dat in de Koreaan Suk Hyun-jun zijn uitblinker had: 3-0. PSV dreigt daardoor de koppositie van de eredivisie weer te verliezen.

ANP/Redactie
© PRO SHOTS Beeld
© PRO SHOTS

Drie dagen na de knappe overwinning in de Europa League bij Trabzonspor (1-2) speelde PSV een van zijn zwakste wedstrijden dit seizoen. Rutten had zijn manschappen na de zege in Turkije nog gecomplimenteerd voor de groei naar volwassenheid die ze doormaken. In de Euroborg lieten de PSV'ers het echter collectief afweten.

De Eindhovenaren liepen een week voor de topper tegen Feyenoord forse schade op. Niet alleen incasseerde PSV de derde nederlaag van het seizoen, de ploeg raakte ook Stanislav Manolev kwijt met een rode kaart. De Bulgaarse rechtsback kreeg in de eerste 11 minuten van de tweede helft twee gele kaarten. Die tweede werd fel betwist. Manolev ging in het strafschopgebied liggen toen hij een tikje kreeg van Tim Keurntjes, maar in plaats van voor een strafschop floot scheidsrechter Reinold Wiedemeijer voor een schwalbe. Met tien man speelde PSV een verloren wedstrijd.

De bezoekers waren nog wel sterk begonnen in de Euroborg. Tim Matavz kopte de bal al na 37 seconden rakelings over het doel. Het was echter Groningen dat daarna het heft in handen nam. Vooral Suk bezorgde de defensie van PSV veel problemen. Jetro Willems, de jonge linksback van de Brabanders, werd regelmatig zoek gespeeld door hem. De Zuid-Koreaan opende na een half uur ook de score, na een vlotte combinatie door het hart van de PSV-verdediging met Petter Andersson: 1-0.

Rutten besloot in de rust in te grijpen. Willems en Jeremain Lens bleven achter in de kleedkamer, Wilfred Bouma en Zakaria Labyad namen hun posities over. Zij konden echter niet voor de ommekeer zorgen. Integendeel zelfs, want PSV zakte na rust volledig door het ijs. Manolev leidde enkele minuten voor zijn rode kaart met dom balverlies de 2-0 van Leandro Bacuna in. Suk bekroonde vervolgens een sterke wedstrijd met een prachtige treffer, door de bal van zo'n 30 meter over Andreas Isaksson te schieten.

null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
null Beeld
Meer over