Update

Famke Janssen presenteert regiedebuut

Famke Janssen. © anp Beeld
Famke Janssen. © anp

Bringing up Bobby, het regiedebuut van de Nederlandse actrice Famke Janssen, heeft vandaag zijn wereldpremière beleefd op het Filmfestival van Cannes. De film werd op de markt vertoond voor buitenlandse distributeurs, in de hoop dat zij de rechten van de productie aankopen.

Het misdaaddrama gaat over een alleenstaande moeder uit Oost-Europa die samen met haar 11-jarige zoontje rijke mensen in de Verenigde Staten geld aftroggelt. Wanneer het tweetal besluit zich te gaan settelen in de religieuze staat Oklahoma, blijken hun criminele activiteiten hen toch te blijven achtervolgen. De hoofdrollen worden vertolkt door acteurs Milla Jovovich, Bill Pullman en Marcia Cross.

Janssen kon niet aanwezig zijn bij de screening in de Franse badplaats. Via de filmmaatschappij liet ze weten: 'De draaiperiode en montage van mijn regiedebuut zijn al een tijdje achter de rug. En ik zit alweer helemaal in mijn rol van de horrorkomedie Hansel and Gretel: Witch Hunters, waarvan de opnames nu bezig zijn. Dus ik heb geen tijd gehad om zenuwachtig te zijn voor deze vertoning.'

Janssen stelt 'zeer trots te zijn op het eindresultaat en uit te kijken naar het moment dat ik Bringing up Bobby ook aan het publiek kan laten zien'. Het misdaaddrama gaat in september in Nederland in première. Janssen kan niet zeggen of ze nog nieuwe plannen heeft voor een tweede regie. (ANP)

Meer over