Familie Ximena getroost door steunbetuigingen

De vele steunbetuigingen die de familie van Ximena krijgt, doet ze veel goed. Dat zegt Bonni May, de oom van Ximena: 'Ze hebben heel veel steun aan iedereen. Het was hartverwarmend en overweldigend op school. Er is veel onbegrip en kwaadheid, zeker als je hoort wat voor idioot dit waarschijnlijk heeft gedaan.'

Redactie
Ximena (inzet) en de Goudenregenstraat in Den Haag. © Streetview Beeld
Ximena (inzet) en de Goudenregenstraat in Den Haag. © Streetview

De 15-jarige scholiere is met messteken om het leven gebracht en werd zaterdagochtend door buurtbewoners in de Goudenregenstraat in Den Haag gevonden. Ximena liep de man waarschijnlijk volkomen toevallig tegen het lijf, nadat ze vrijdagavond was gaan stappen. Na afloop zou ze bij een vriendinnetje gaan logeren.

Op de besloten bijeenkomst gisteren op het Maerlant Lyceum, de school van Ximena en op de Haagsche Rugby Club waren Ximena's ouders en broer aanwezig.

Serene uitdrukking
Gisteren mochten de ouders en broer hun dochter en zusje voor het eerst weer zien. Bonni vertelt aan TV West: 'Het deed Robert (de vader van Ximena, red.) goed om haar te zien, ze had een serene uitdrukking en een klein glimlachje op haar gezicht.'

Vandaag zal bekend worden wanneer Ximena begraven of gecremeerd wordt.

Voorarrest verlengd
De 25-jarige Hagenaar die Ximena zou hebben vermoord, blijft de komende 14 dagen in de cel zitten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag bepaald, meldde het Openbaar Ministerie (OM). De man heeft bekend dat hij betrokken is bij de dood van het meisje.

Tweede Kamer
Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) moet van de Tweede Kamer op een rij zetten wat er precies is gebeurd rond de dood van het meisje. De opsomming van de feiten moet de Kamer duidelijk maken of de verdachte eerder jeugd-tbs heeft gehad en of hij kampte met psychische problemen. De PvdA wil weten of de verdachte in beeld was bij zorgaanbieders. Volgens het CDA is het nodig dat duidelijk wordt of de verdachte onder behandeling was en of hij zich daar wellicht aan heeft onttrokken.

Meer over