EYE gaat 'damn fine' koffiebonen van David Lynch verkopen

Nederlandse fans van David Lynch kunnen binnenkort een kopje koffie van de Amerikaanse regisseur drinken. EYE in Amsterdam gaat de biologische koffiebonen van Lynch verkopen.

Redactie
null Beeld Davidlynch.com
Beeld Davidlynch.com

Lynch liet vooral in de tv-serie 'Twin Peaks' merken gek op koffie te zijn. In de serie drinkt specialagent Dale Cooper niet voor niets met regelmaat een 'damn fine cup of coffee'. Lynch is verder bekend van films als 'Blue Velvet', 'Mulholland Drive' en 'Inland Empire'.

Sinds een aantal jaren beoefent Lynch transcendente meditatie, waarbij hij zijn inspiratie haalt uit de 'rush' die hij krijgt van het drinken van koffie, met maar liefst zeven klontjes suiker. Daaruit ontstond het idee een eigen koffie te gaan bedenken en produceren, die nu dus ook in EYE te koop is.

'Trots'
De museumwinkel van het filmhuis wordt het eerste fysieke verkooppunt in Europa waar de koffiebonen verkrijgbaar zijn. 'We zijn altijd op zoek naar originele producten die bij EYE passen', aldus shopmanager Marjan Vos in een persbericht. 'David Lynch komt regelmatig terug in onze programmering en koffie speelt in zijn films een belangrijke rol. Heel bijzonder dat we zijn koffie nu mogen verkopen. Daar zijn we best trots op.'

'David Lynch Koffie stimuleert de zintuigen en is absoluut een geweldige koffie', zo worden de bonen van de acteur op een filmische manier aangeprezen op zijn website. 'Na één kopje koffie, wil je er sowieso meer.'

De Organic House Coffee en Organic Espresso van David Lynch zijn vanaf 8 april te koop. De bonen zijn geoogst in de ecologische regio Sierra Madres in Oaxaca in Mexico, en in Indonesië. Een pak kost 25 euro.

null Beeld Davidlynch.com
Beeld Davidlynch.com
Meer over