Eye Filmmuseum in de schijnwerpers tijdens landelijke Museummaanden

Februari, maart, april en mei zijn uitgeroepen tot de Museummaanden van 2013. Elke maand worden steeds vier musea uitgelicht. Met een speciaal programma moeten zij nieuw publiek aantrekken. In februari is onder meer het Eye Filmmuseum aan de beurt.

Redactie
Exterieur van Eye. Beeld anp
Exterieur van Eye.Beeld anp

De musea proberen nieuwe bezoekers te lokken met onder andere doe-het-zelf-evenementen. In Eye is het bijvoorbeeld mogelijk om een eigen animatiefilm te maken. Ter inspiratie is er de tentoonstelling over Oskar Fischinger, de man die wordt gezien als de pionier van de abstracte animatiefilm.

In totaal ligt de focus de komende maanden op zestien musea. Naast Eye zijn dat in februari Discovery Center Continum, Stedelijk Museum Zwolle en het Groninger Museum. In maart zijn het Bonnefantenmuseum, Afrika Museum, Museum Speelklok en Natuurmuseum Fryslân aan de beurt. In april volgen het Kinderboekenmuseum, TextielMuseum, NieuwLand Erfgoedcentrum en het Zeeuws Museum. De reeks sluit af met het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Zuiderzeemuseum, Nationaal Gevangenismuseum en de Menkemaborg.

De Museummaanden zijn een initiatief van Stichting Museumkaart en de BankGiro Loterij.

Meer over