Extra veiligheidsmaatregelen voor Koningsdag

Voor Koningsdag zullen extra veiligheidsmaatregelen genomen worden om alles veilig in goede banen te leiden. Dat verklaarde Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof zondag.

Redactie
De Koninklijke familie brengt dit jaar een bezoek aan Zwolle. Beeld anp
De Koninklijke familie brengt dit jaar een bezoek aan Zwolle.Beeld anp

Natuurlijk worden extra maatregelen genomen en zullen de politie en wij extra mensen inzetten, aldus Schoof in WNL op Zondag.

Hij had het over zichtbare en onzichtbare maatregelen om ervoor te zorgen dat we het feest met zijn allen kunnen vieren. "Mensen die iets zouden kunnen doen, houden we extra in de gaten."

Geen zorgen in Zwolle
Schoof zei het fantastisch te vinden dat mensen nog steeds in zulke grote aantallen bij elkaar kunnen komen in Nederland. "Het mooiste vind ik dat het kan in onze samenleving, zoveel mensen bij elkaar. Dat we ons niet laten kisten door diegenen die proberen met aanslagen onze samenleving te ondermijnen."

De Koninklijke familie brengt op Koningsdag een bezoek aan Zwolle. Burgemeester Henk-Jan Meijer zei zaterdag in een televisie-interview zich geen zorgen te maken over de veiligheid. Na de terreuraanslagen in Brussel vorige maand is nog eens goed gekeken naar alle maatregelen, maar ook daarvoor al was Koningsdag "een van de meest beveiligde evenementen van ons land".

Meer over