Extra inzet tegen stroomstoringen Amsterdam

Sinds het begin van de hittegolf is de regio Amsterdam inmiddels acht keer getroffen door een stroomstoring. Netwerkbeheerder Liander zet vanaf vandaag extra storingsploegen in, om de hinder tot een minimum te beperken.

redactie
null Beeld archief
Beeld archief

'De warmte houdt ook de komende dagen aan, dus we zetten extra personeel in om snel te kunnen ingrijpen', aldus een woordvoerder.

Door de warmte in combinatie met de droogte valt vaker de stroom uit. Kwetsbare kabels in de grond branden door omdat de aarde te warm wordt. In de regel duurt de storing die daarop volgt zo'n anderhalf uur en treft tussen de vier- en achthonderd huishoudens.

Gisteren zaten het Wallengebied, de Herengracht en de Keizersgracht enkele uren zonder stroom. Eerder deze week werd het Damrak getroffen door een zware stroomstoring.

De gemeenteraadsfracties van VVD en D66 hebben deze week schriftelijke vragen gesteld over de aanhoudende stroomstoringen in de hoofdstad. De partijen willen dat de gemeente met de netbeheerder in gesprek gaat om stroomstoringen te voorkomen. VVD en D66 wijzen op de economische schade en andere ongemakken, zoals liften en computers die uitvallen.

Meer over