Explosief gebruikt bij liquidatiepoging Chahid Y. in Almere

Bij de liquidatiepoging van afgelopen zaterdag in Almere is een zwarte VW Golf door een explosief tot stilstand gebracht.

redactie
De beschadigde auto waarin de slachtoffers reden. Beeld anp
De beschadigde auto waarin de slachtoffers reden.Beeld anp

Dat meldde de politie dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht. Welk explosief is gebruikt, is nog niet duidelijk. De twee inzittenden van de zwarte Volkswagen hoorden zaterdagochtend op de Poortdreef plotseling een klap. 100 meter verderop stonden ze stil als gevolg van een ontploffing onder de motorkap.

De inzittenden werden vervolgens vanuit een BMW 325i sedan beschoten met een automatisch vuurwapen. Na de schietpartij bedreigden de schutters op de A6 nog een getuige met hun vuurwapen. De BMW werd in Muiderberg in brand gestoken. De politie is op zoek naar mensen die de vermoedelijke daders daarna hebben gezien in de vluchtauto, een bordeauxrode Volkswagen Transporter.

Doelwit van de moordaanslag was de 26-jarige Chahid Y., die bij de aanslag gewond raakte. Hij wordt gezien als een van de spelers in de onderwereldvete in Amsterdam. Y. had een afspraak met Gwenette Martha in Amstelveen, vlak voordat die met veel kogels werd geliquideerd. Martha verliet samen met Y. een shoarmazaak, toen er plots een BMW kwam aanscheuren, met daarin de moordenaars van Martha. Y. kon ongedeerd wegvluchten.

undefined

Meer over