Update

Explosie bij coffeeshop Smoke Palace in Oost

In coffeeshop Smoke Palace in de Linnaeusstraat, vlakbij de kruising met de Wijttenbachstraat, in Oost is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest.

Bonne Kerstens
Salvage is zondagmiddag druk bezig Smoke Palace te dichten. Beeld Reinder van Zaanen
Salvage is zondagmiddag druk bezig Smoke Palace te dichten.Beeld Reinder van Zaanen

De ontploffing was zo hard dat een agent de trillingen kon voelen op het even verderop gelegen politiebureau. Verschillende bewoners moesten hun huis verlaten. De politie gaat ervan uit dat het om een explosief gaat.

De explosie vond rond kwart voor vijf 's nachts in het pand plaats. De forensische opsporing en het Team Explosieven Verkenning onderzoeken nu wat er precies is gebeurd en om wat voor ontploffing het gaat.

Trillen
Volgens de politie was de klap tot diep in de straat te horen. Ook op het politiebureau op de Linnaeusstraat, op een paar honderd meter van de coffeeshop, zaten de agenten rechtop in hun stoel. "Je voelde het in het bureau zelfs trillen," vertelt een woordvoerder van de politie.

Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is er veel schade aan het pand en zijn er in de omgeving enkele ramen gesprongen. Verschillende bewoners moesten hun huis verlaten, zij mogen inmiddels weer naar huis. In verband met het onderzoek was de straat enige tijd afgesloten. Deze is inmiddels weer open.

Café Kuijper
Voor het personeel van het nabijgelegen café Kuijper - slechts twee deuren verderop - was het ook schrikken. Tijdens het opruimen en afsluiten van het café kwam de keiharde explosie als een enorme verrassing.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Het onderzoeksteam is in de Linnaeusstraat ter plaatse Beeld Politie Amsterdam
Het onderzoeksteam is in de Linnaeusstraat ter plaatseBeeld Politie Amsterdam
Meerdere ramen van nabijgelegen panden zijn gesprongen Beeld -
Meerdere ramen van nabijgelegen panden zijn gesprongenBeeld -

Tip Het Parool
Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over