Excelsior dankt 'sukkel' en geeft rode lantaarn aan VVV

Een rode kaart voor Bryan Linssen is VVV-Venlo vandaag in Rotterdam zwaar opgebroken. Vanaf de 38ste minuut speelde de Limburgse ploeg met tien man en verloor mede daardoor met 3-1 bij Excelsior dat de laatste plaats verliet. Verdediger Bart Schenkeveld was de grote man met twee doelpunten.

null Beeld

Hoewel pas op de 20ste speeldag van de 34 was Excelsior - VVV een duel op leven en dood. In de eerste helft had de Limburgse ploeg op Woudestein het meeste balbezit. Met de sporadische kansen werd echter egoïstisch omgesprongen door Yanic Wildschut. Doelman Wesley de Ruiter keerde 25 minuten een hard schot van Danny Holla. Excelsior speelde tot dan aanvallend weinig klaar.

De thuisclub kwam in de 30ste minuut toch verrassend aan de leiding. Schenkeveld nam van 25 meter een diagonale vrije trap. Door een woud van spelers viel de bal in de verste hoek, 1-0.

Dit was een schok voor het betere VVV, dat in de 38ste minuut Bryan Linssen kwijt raakte. Scheidsrechter Bas Nijhuis trok resoluut rood voor een grove charge op Samuel Scheimann. 'Wat ben ik toch een stomme sukkel', beet de VVV'er zichzelf op weg naar de kleedkamer toe.

Met tien man moest VVV in de aanval. Na de hervatting leunde Excelsior achterover en wachtte op counters. De beslissing viel in de 68e minuut toen Schenkeveld, huurling van Feyenoord, bij een hoekschop boven iedereen uit sprong en in de kruising kopte, 2-0.

In de 74ste minuut werd het ten overvloede 3-0 door Darren Maatsen in een scrimmage. Wildschut maakte in de 85ste minuut de eretreffer.

Met 14 punten uit 20 duels kwam Excelsior zestiende te staan, één punt voor op De Graafschap en de nieuwe hekkensluiter VVV. Het doorgaan van de wedstrijd was te danken aan de supporters die de sneeuw hadden geruimd van het kunstgrasveld.

Meer over