Ex-onderzoeker beschuldigt ouders Madeleine

Inspecteur Amaral, die het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine leidde, heeft een boek over de zaak geschreven. Op de foto: Gerry en Kate, de ouders van Madeleine McCann. EPA/Lee Sanders Beeld
Inspecteur Amaral, die het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine leidde, heeft een boek over de zaak geschreven. Op de foto: Gerry en Kate, de ouders van Madeleine McCann. EPA/Lee Sanders

LISSABON - De Britse ouders van Madeleine McCann hebben hun dochtertje Madeleine na haar dood in Portugal daar begraven. Maddie stierf in een slaapkamer van hun vakantieappartement in de Algarve. Dat stelt de voormalige leider van het onderzoek, inspecteur Goncalo Amaral, in zijn boek over de affaire Maddie.

Het boek Maddie, De Waarheid Over De Leugen verschijnt donderdag. Amaral werd tijdens het onderzoek vervangen nadat hij Britse collega's ervan had beschuldigd bewijs achter te houden.

De Portugese justitie sloot het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine maandag af. De ouders zijn geen verdachten meer. Zij laten nu uitzoeken of zij stappen tegen Amaral en zijn boek kunnen ondernemen, meldden Britse media woensdag.

Madeleine verdween op bijna 4-jarige leeftijd vorig jaar mei. De ouders reisden heel Europa door op zoek naar hulp. (ANP)

null Beeld
Meer over